Diverse acties 2017

Diverse acties van 2017

Vissie voor de missie in De Weere

Vrijdagavond 21 juli was in De Weere de jaarlijkse viswedstrijd, met dit jaar 89 deelnemers.
Het was niet de mooiste dag om te gaan vissen: regen en harde wind.
Wel werd er dit jaar veel vis gevangen en onze verrassing was groot toen bleek dat Ilse Smit uit de Zuidermeer, die met ons mee was, de tweede prijs had gewonnen. Al met al een geslaagde avond die voor de Stichting Uganda 400 euro opleverde.

RABO fietssponsortocht

Ook dit jaar deden we mee met de RABO fietssponsortocht.
We vertrokken uit de startplaats Wognum en gingen vol goede moed voor een klein rondje West-Friesland, waar we onderweg langs verschillende stempelposten een stempel haalden.
Om ongeveer 12.30 uur, na een mooie fietstocht, waren we weer terug in Wognum, waar we onder het genot van een kop koffie en appeltaart nog even gingen napraten.
We hebben met de RABO fiets tocht 250 euro bij elkaar gefietst.

40MM Venhuizen

Zaterdag 27 mei was de jaarlijkse 40MM in Venhuizen.
Het was dit jaar behoorlijk warm weer, zodat er volop werk was om de bekers en flessen te vullen met koel water.
Ook de wandelaars konden zich verkoelen met het water uit de uitgerolde waterslang.
Honderden deelnemers trokken bij onze stempelpost op 34 km voorbij, op weg naar de finish.
Hoeveel de opbrengst is van deze dag, wordt later dit jaar door de organisatie van de 40MM bekend gemaakt.

Lagere St. Bernadetteschool Zuidermeer

In de week voor Pasen werd er weer aandacht besteed aan de projecten in Buswale en Kiyunga in Uganda, die door Stichting Uganda worden gesteund. De kinderen kregen uitleg wat de projecten inhouden en waar het door hen bijeen te lopen geld aan besteed zou gaan worden.

Voorafgaande aan de wandelsponsortocht gingen ze op zoek naar sponsors. Vervolgens werd er op dinsdagmiddag 11 april gewandeld. Het was goed weer en overal zag je blije gezichten. Er waren 2 routes uitgezet.

De jongste deelnemers liepen van school tot halfweg de Baarsdorpermeer, dan linksaf via het land van de fam. Peetoom naar de Rijndijk, waar de Stichting Uganda met een versnapering stond en vervolgens door de Noordermeer weer terug naar school.
De oudere kinderen liepen door de Noordermeer, dan rechtsaf naar de Rijndijk en via het Panpad, de Zomerdijk en de Noordermeer weer terug naar het beginpunt de St. Bernadetteschool. Uiteraard kwamen ook zij langs de stempelpost met de versnaperingen.

Dit jaar mocht Stichting Uganda 1200 euro van de lagere school St. Bernadette in Zuidermeer in ontvangst nemen.