Katukuru

De parochie Katukuru is gelegen op 20 km afstand van de Zuidwest-Ugandese stad Mbarara.

Van halverwege 2009 tot april 2017 was fr. Joy Mampillikunnel hier werkzaam in een kleine parochie. Fr. Joy is begonnen met activering van de parochianen, waarna  vervolgstappen konden worden gezet zoals de bouw van een kerk, de opvang van weeskinderen en het verbeteren van het onderwijs.

In 2017 is fr. Joy overgeplaatst naar Kiyunga. Zijn opvolger fr. Mathew Mundackal begon gelijk na zijn aantreden met de bouw van een Holistic Healing Centre. Voor het ziekenhuis zelf kreeg hij genoeg middelen bij elkaar, maar voor een toiletgebouw en de aanleg van elektriciteit niet, terwijl dit toch tot de basisvoorzieningen van een ziekenhuis behoren. Met behulp van Stichting Uganda kon hij in 2019 het toiletgebouw alsnog realiseren.

In 2021 is fr. Mathew als directeur van het ziekenhuis opgevolgd door fr. Bala. Deze heeft de zaken voortvarend aangepakt en na een inwerkperiode het ziekenhuisje wederom uitgebreid. Men kan nu met moderne apparatuur beter diagnoses stellen, bevallingen begeleiden, personeel huisvesten en meer gezondheidsprogramma’s in de omliggende dorpen uitvoeren.