Katukuru – Toiletgebouw 2018

10 september 2019

Projectaanvrager      : fr. Mathew
Projectnaam              : Katukuru,  Toiletgebouw
Projectomvang          : 2.000 euro
Aanvraagmaand       : Oktober 2018

Projectinformatie
Katukuru is een dorp nabij de grote stad Mbarara in het zuiden van Uganda. Van halverwege 2009 tot april 2017 was fr. Joy Mampillikunnel hier werkzaam in een kleine parochie.Fr. Joy is begonnen met activering van de parochianen, waarna  vervolgstappen konden worden gezet zoals de bouw van een kerk, de opvang van weeskinderen en het verbeteren van het onderwijs.

In 2017 is fr. Joy overgeplaatst naar Kiyunga en is daar, naast hoofd van de parochie, aangesteld tot directeur van de VTI in Kiyunga. VTI staat voor Vocational Training Institute, een middelbare technische school. Zijn plaatsvervanger in Katukuru is fr. Mathew Mundackal, een zeer goede bekende van ons. Hij heeft namelijk in 2003 het Holistic Health Center (ziekenhuis) in Kiyunga opgericht en dat later met veel energie uitgebouwd.
Vrij snel na zijn aanstelling in Katukuru is fr. Mathew ook hier begonnen met de bouw van een Holistic Healing  Centre.

Genezen van zieken is zijn grote passie. Voor het ziekenhuis kreeg hij genoeg middelen bij elkaar, maar voor een toiletgebouw en de aanleg van elektriciteit niet, terwijl dit toch tot de basisvoorzieningen van een ziekenhuis behoren. Daarom besloot hij in november 2018 de Stichting Uganda om hulp te vragen.
Hoewel de stichting niet actief is in Katukuru en dit ook niet wil worden,  heeft zij , vanwege fr. Mathews grote verdienste voor Kiyunga, toch besloten eenmalig aan zijn verzoek te voldoen. Zijn projectaanvraag voor de realisatie van een toiletgebouw en installatie van zonne-energie is toegewezen en het project is inmiddels naar tevredenheid uitgevoerd.