Informatie over Kiyunga

Met de parochie Kiyunga hebben we als stichting een goede band. Die band is ontstaan in de tijd dat mill-hill pater Piet Kok uit Heerhugowaard daar parish priest was van het trainingscentrum voor catechisten daar. Ook de catechisten uit Buswale volgden daar hun trainingen en toen daar het eerste verzoek om financiële ondersteuning kwam was dat tevens in het belang van Buswale en indirect ook voor de stichting.
Na de dood van pater Piet Kok werd de missiepost bemand door Indische priesters van de Claretion orde. Deze priesters zijn heel actief en zeer bekwaam in het opzetten en bouwen van scholen.
Father Joy heeft daar al veel opgezet. Father Mathew bouwde daar een Holistic Healing Centre. In dit centrum worden 10 verschillende alternatieve therapieën toegepast. De kruiden, medicijnen worden gekweekt in eigen tuin. Dit centrum heeft grote bekwaamheid, zo stond er een interview in de krant de New Vision van Uganda. Haar bekwaamheid is tot over de grens bekend. Patiënten komen van ver.
Naast father Joy en father Mathew zijn daar ook de sisters. Onder de strakke maar vriendelijke leiding van sr. Prima worden er op de school goede resultaten geboekt.
In de loop der jaren hebben we verschillende malen in deze projecten onderdelen financieel ondersteund.