Lady’s SS, 2017

7 november 2017

Projectaanvrager            : Lady’s SS, sr. Celine
Projectnaam                    :
Lady’s SS 2017, Aanschaf computers
Projectomvang               :
5.000 euro
Aanvraagmaand             :
September 2017

Projectaanvrager
De Lady’s Secondary School (Lady’s SS) is een middelbare school voor meisjes in Kiyunga, die vanaf 2003 door de stichting Uganda wordt ondersteund. Vanaf juni 2014 is de leiding in handen van sr. Celine.

Aanvraagprocedure
De standaard aanvraagprocedure is gevolgd.

Projectaanvraag
In september 2017 hebben wij een projectaanvraag ontvangen voor de aanschaf en installatie van 10 computers. Het idee was een leegstaand lokaal als computerlokaal in te richten. Tafels en stoelen waren reeds aanwezig, alleen de computers ontbraken nog.

Projectuitvoering
In november 2018 is het projectverantwoordingsrapport ontvangen. Van het ontvangen bedrag konden 7 desktopcomputers plus 1 laptop worden aangeschaft. Omdat de stroomvoorziening in Kiyunga nogal instabiel is, zijn ook 4 eenvoudige noodstroomvoedingen gekocht. Verder was er nog een beperkt bedrag nodig voor bekabeling, aansluitdozen en installatie.

Het computerlokaal was nu in principe klaar voor gebruik. Maar de beveiliging van het lokaal was niet goed, de ramen waren niet inbraakproef. Daarom zijn er nieuwe ijzeren ramen aangeschaft en geplaatst. Toen dit achter de rug was konden de nieuwe computers in gebruik worden genomen.

Toelichting
Leren werken met computers is tegenwoordig ook in Uganda een vereiste voor studenten op een middelbare school. Computerkunde is onderdeel van het nationale eindexamen. Nu waren er een aantal verouderde, beperkt bruikbare computers aanwezig. Maar gegeven het jaarlijks aantal studenten in de eindexamenklas (rond de 30) was de behoefte aan nieuwe computers groot. Hiermee kunnen de meiden zich goed op het eindexamen voorbereiden, waarna ze op dezelfde computers het eindexamen kunnen doen.