Lagere school Zuidermeer 2016

Net zoals al vele jaren hiervoor is ook dit jaar weer in de week voor Pasen een Uganda-week georganiseerd in de lagere school St. Bernadette in de Zuidermeer.

Op dinsdagmiddag  15 maart waren enkele leden van de Stichting Uganda op school, om de kinderen iets over Uganda te vertellen, waarna een week later op dinsdagmiddag de bekende sponsorloop ten bate van de Uganda Stichting werd gehouden.

Tijdens de sponsorloop was het gelukkig goed weer. De te lopen afstand voor de kinderen was ongeveer 5km. En meester Harry met zijn zere rug liep ook dapper mee.

Er waren diversen stempelposten langs het parkoers en bij alle posten werd iets uitgedeeld. Uitvallers onder de deelnemers kwamen ook dit jaar niet voor, al hadden sommige kinderen wel last van hun benen.

Nadat de kinderen het geld hadden opgehaald bij de sponsors werd alles opgeteld. Donderdagmorgen was er  in de kapel een paasviering en tijdens die gelegenheid werd het geld aan de stichting overhandigd. In totaal was 1300 euro opgehaald, een prachtig bedrag. Het geld is bestemd voor de peuterschool in Buswale. Er zal een speelterrein voor de peuters mee worden ingericht.

Namens de kinderen in Buswale worden kinderen en sponsoren hartelijk bedankt voor hun medewerking.

Bestuur Stichting Uganda Werkvoortzetting Pater Kees Spil