In Memoriam Duw Konijn-Koomen september 2016

 

img_9845

Op 3 september 2016 is Duw Konijn Koomen op 98 jarige leeftijd overleden.

 

 

Vanaf de oprichting van de stichting Uganda in 1989 tot januari 2012 was Duw secretaris van de stichting. Duw heeft veel betekent voor de stichting. Haar toewijding ging veel verder als haar werk als secretaris, met tomeloze energie ondersteunde ze de activiteiten. Vijf keer heeft ze de projecten bezocht in Buswale en Kiyunga. Tijdens deze bezoeken sloot ze warme contacten met de inwoners.

Toen het bericht van haar dood in Buswale bekend werd kwam er een stroom van verdrietige berichten op gang. ‘Het voelt alsof we familie hebben verloren’, schreef Paul namens de inwoners, ‘ze zal voor altijd in ons hart voortleven.’

Gelijktijdig met de uitvaartviering in De Weere werd er spontaan een requiemmis gehouden in Buswale. Tijdens deze viering sprak Paul Bateeze, projectleider van BUCAPIDO, een kort in memoriam. Na zijn toespraak kwamen de inwoners van Buswale naar voren en ontstaken een kaars bij de foto van moeder Duw. Zo bedankten ze haar voor haar warme belangstelling en al het goede werk wat ze voor hen had gedaan.

De naam van Duw, voor altijd onlosmakelijk verbonden met de stichting.